Säännöt

Oman ja muiden viihtyvyyden takaamiseksi jokaisen tapahtuman osallistujan on hyväksyttävä ja noudatettava tapahtumapaikalla seuraavia sääntöjä.

Tapahtuman verkkoyhteys on mitoitettu siten, että verkkolentäminen ja -lennonjohtaminen onnistuu sujuvasti. Tämän vuoksi suurten tiedostojen lataaminen, vertaisverkko-ohjelmien käyttö tai muu verkkoyhteyden tarpeeton tukkiminen on ehdottomasti kiellettyä. Noudata järjestäjien antamia ohjeita verkon käytöstä. Huolehdi myös virus- ja vakoiluohjelmasuojauksesta.

Musiikin kuuntelu, videoiden katselu ja muu vastaava toiminta on sallittua ja suotavaa. Pidä äänenvoimakkuus kuitenkin sellaisena, että se ei häiritse muita osallistujia. Kuulokkeet ovat oiva keksintö. Mikäli elokuvia katsotaan yhteisesti, on äänenvoimakkuus pidettävä kohtuullisella tasolla.

Jokaisen oma tietokone, ohjaimet ja muut laitteet ovat kunkin osallistujan henkilökohtaista omaisuutta ja niihin koskeminen tai käyttäminen on kiellettyä ilman omistajan lupaa.

Anna työrauha muille osallistujille. Älä melua tai häiritse omalla käytökselläsi muita. Pidä myös puolesi ja ilmoita reilusti, jos joku ympärillä olevista henkilöistä häiritsee. Näin kaverikin tietää, että hänen käytöksensä ei ole tilanteeseen sopivaa.

Tapahtuman aikana on loistava mahdollisuus kysellä muilta harrastajilta apua ja vinkkejä. Kysy rohkeasti mieltä askarruttavista asioista. Pyydettäessä opasta, anna vinkkejä ja ohjaa paikalla olevia muita osallistujia.

Paikalle saattaa tulla myös kiinnostunutta yleisöä, niin Jämin alueella olevista muista ilmailijoista kuin innostuneita virtuaalipiloteista. Toivota vieraat tervetulleeksi ja esittele rohkeasti toimintaasi ja harrastustamme.

Pidä oma konepaikkasi sekä tapahtumatilat siistinä. Laukut, laatikot ja muut kuljetustarvikkeet on säilytettävä hotellihuoneissa tai erikseen osoitetussa säilytystilassa. Näin kulku tapahtumatiloissa on esteetön ja ympäristö viihtyisä.

Roskat, paperit, tyhjät juomapullot ja muut jätteet on heitettävä roskikseen. Tämä koskee erityisesti ruokapakkauksia ja ruoan jäämiä. Suosittelemmekin, että nautit catering-palveluista SkyLoungen tai yläkerran ravintolan puolella. Mikäli tuot yläkerran aterioita tapahtumatiloihin, huolehdi ruokailuvälineiden (kanakorit, veitset ja haarukat) palautuksesta heti.

Tapahtumatilat lukitaan yöksi. Mikäli lähdet viimeisenä, olet velvollinen sulkemaan ja lukitsemaan ovet. Tästä annetaan tarkemmat ohjeet paikan päällä. Ovet avataan aamuisin noin klo 8.30. Yöpyminen alakerran tapahtumatiloissa on kielletty.

Alkoholijuomien tuominen ja niiden nauttiminen tapahtumatiloissa on kiellettyä. Myös hotellin anniskelusäännökset kieltävät tämän. Täysi-ikäiset osallistujat voivat halutessaan nauttia ravintolan A-oikeuksista. Selvästi päihtyneenä esiintyminen on ehdottomasti kiellettyä tapahtumatiloissa.

Huolehdi siitä, että sinulla itselläsi ja kaikilla muilla osallistujilla on koko tapahtuman ajan mukavan leppoisa meininki!